Greenroof4life

Onze missie is meer natuur in steden en dorpen. Dit doen we door bodems en daken groener te maken. Niet alleen voor nu, maar ook voor volgende generaties. Kortom we willen de aarde vergroenen.

Greenroof4life is een kwekerij van sedummixmatten en is gevestigd onder Groningen. De naam Greenroof4life betekent letterlijk ‘voor het leven’. Enerzijds geeft extra groen meer ruimte aan dieren- en plantensoorten en biedt het de mens meer wooncomfort. Want  een groendak of bodem werkt stress verlagend, geeft rust en een prachtig groen uitzicht. Het isolerend vermogen van een groendak is energiebesparend en dempt geluid. Het geeft een natuurlijke koelte in de zomer en warmte in de winter. Anderzijds met een groendak gaat uw dakbedekking een leven lang mee.

Groen in stedelijk gebied

Veel mensen wonen of werken in een stedelijke omgeving. De verwachting is dat dit aantal toeneemt. Tegelijk is er behoefte aan meer groene buitenruimte in steden. Oplossing is om het dak of de bodem te vergroenen. Op de bodem kun je tegels of asfalt vervangen door sedummixmatten. Het dak is interessant doordat je zonder extra ruimte direct meer groen creëert.

Groot of kleinschalig

Sedummixmatten voor groendaken zijn geschikt voor diverse projecten: grootstedelijke of landschappelijke groeninrichtingen of kleiner, zoals op uw eigen tuinschuur.
Sedumkruid dempt geluid, filtert fijnstof en werkt daarom luchtzuiverend. Daarnaast fungeert Sedum als natuurlijke waterberging. Het neemt regenwater op en geeft dat geleidelijk vrij. Een groen dak is prima te combineren met zonnepanelen. Kortom: de meest duurzame dak- en bodembedekking voor een groenere wereld, rechtstreeks afkomstig van de eigen kwekerij.

© Copyright - Greenroof4life - 2018